Premierul Papua Noua Guinee îl critică pe Joe Biden pentru comentariul despre unchiul său care a fost "mâncat de canibali”

22 Apr 2024
Premierul Papua Noua Guinee îl critică pe Joe Biden pentru comentariul despre unchiul său care a fost "mâncat de canibali”

„Țara mea nu merită să fie etichetată ca atare”, i-a răspuns James Marape președintelui SUA, scrie Politico.

Prim-ministrul Papua Noua Guinee, James Marape, l-a criticat pe Joe Biden, după ce președintele SUA a sugerat că unchiul său – un pilot american al celui de-al Doilea Război Mondial – a fost mâncat de „canibali” după ce s-a prăbușit pe insula Pacificului.

„Remarcile președintelui Biden s-ar putea să fi fost un lapsus; cu toate acestea, țara mea nu merită să fie etichetată ca atare”, a spus Marape într-un comunicat, au informat luni mai multe instituții de presă .

Biden a făcut această remarcă controversată săptămâna trecută, când a povestit moartea unchiului său Ambrose Finnegan, un membru al Armatei Aeriene care a zburat în misiuni de recunoaștere în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

„Și a fost împușcat în Noua Guinee și nu au găsit niciodată cadavrul pentru că odinioară  erau o mulțime de canibali, pe bune, în acea parte a Noii Guinee”, a spus Biden în timp ce vorbea la sediul United Steelworkers din Pittsburgh, Pennsylvania.

Apărându-și țara, Marape l-a îndemnat și pe Biden să „curețe” rămășițele victimelor celui de-al Doilea Război Mondial „împrăștiate în toată” Papua Noua Guinee.

„Poate că, având în vedere comentariile președintelui Biden și reacția puternică din PNG și din alte părți ale lumii, este timpul ca SUA să găsească cât mai multe rămășițe ale celui de-al Doilea Război Mondial în Noua Guinee, inclusiv cele ale militarilor care și-au pierdut viața precum Ambrose Finnegan, spuse el.

Biden a scăpat în mod repetat de erori de memorie și gafe în timp ce candidează împotriva republicanului Donald Trump pentru un al doilea mandat la Casa Albă.

Alte stiri din Externe

Ultima oră