Posibile amenințări teroriste în SUA pe 4 iulie, de Ziua Independenței

27 Iun 2015
Posibile amenințări teroriste în SUA pe 4 iulie, de Ziua Independenței
Departamentul de Securitate Internă, FBI şi Centrul Naţional pentru combaterea terorismului au emis un buletin comun de informaţii, destinat tuturor autorităţilor americane responsabile cu aplicarea legii, ce conţine un avertisment general privind un risc ridicat de ameninţări teroriste  pe 4 iulie, de Ziua Independenţei, scrie rfi.ro.

Documentul afirmă că extremiştii ar putea lansa atacuri de Ziua Independenţei sau în reacţie la o presupusă insultă la adresa Profetului Mahomed.CNN a relatat recent că oficialii americani estimează că ameninţarea teroristă islamistă este la cel mai ridicat nivel din ultimii ani. Oficialii sunt îngrijoraţi cu privire la posibile atacuri pe teritoriul american legate de ziua de 4 iulie şi de vizita pe care urmează să o efectueze Papa Francisc în ţară.

FBI şi divizia de securitate naţioală a Departamentului de Justiţie au acţionat agresiv în ultimele săptămâni pentru arestarea şi inculparea extremiştilor care ar putea plănui atacuri sau susţine grupări precum Statul Islamic.

"Încurajăm toate autorităţile să fie vigilente şi pregătite", se arată într-un comunicat de vineri al secretarului pentru Securitate Internă Jeh Johnson. "Vom ajusta măsurile de securitate, văzute şi nevăzute, pentru a proteja poporul american", a adăugat el. 

Alte stiri din Externe

Ultima oră