Polonia se pune din nou de-a curmezișul UE: Nu acceptă cota obligatorie de refugiați

03 Sep 2015
Polonia se pune din nou de-a curmezișul UE: Nu acceptă cota obligatorie de refugiați
Polonia a anunțat, joi, că nu va accepta impunerea cortelor obligatorii de refugiați pentru statele UE, așa cum doresc Germania și Franța. Cancelarul german Angela Merkel și președintele francez Francois Hollande au anunțat, joi dimineață, că vor cere oficial din nou instituțiilor europene instituirea unui mecanism de repartizare a imigranților ilegali prin cote obligatorii.

Premierul polonez, Ewa Kopacz, a precizat că ”Polonia este dispusă să colaboreze cu ceilalți parteneri europeni, dar în mod voluntar” și a atras atenția că Europa nu își poate permite luxul de a accepta toți imigranții economici care sosesc pe continent, relatează The News.pl.

Varșovia a acceptat să găzduiască 2.200 de refugiați, o cifră mai mică decât cea cerută de Comisia Europeană în propunerea din primăvară privind cotele obligatorii de refugiați.

Citand surse de la Bruxelles, Daily Mail scrie ca, deocamdata,Uniunea Europeana ia in calcul “redistribuirea” a 120.000 de refugiati in tarile europene. Potrivit acestor surse, Romania va primi 6937 de refugiati si nu 2000 cat se stabilise initial.

Alte stiri din Externe

Ultima oră