Pedeapsă exemplară pentru polițistul care a torturat un român grav bolnav

17 Mai 2016 | scris de Istvan Deak
Pedeapsă exemplară pentru polițistul care a torturat un român grav bolnav

Pentru abuz în serviciu, vătămare corporală gravă, amenințare, hărțuire și falsificarea unui proces verbal, un comisar de poliție de 31 de ani din Saarlouis a fost condamnat la doi ani și jumătate de închisoare cu executare.

Polițistul a ajuns în fața instanței după ce în urmă cu un an a torturat un român, despre care s-a dovedit ulterior că era bolnav psihic. I-a pus cătușele, l-a lovit cu pumnii și picioarele, i-a dat cu spray paralizant în ochi, apoi i-a pus pistolul încărcat la cap și l-a amenințat că îl împușcă.

Conform cotidianului Volksfreund, fapta a fost deconspirată chiar de colegul de tură al agentului, care a și depus mărturie împotriva sa în cadrul procesului. Procurorii au cerut trei ani. Inculpatului i s-a recomandat să nu facă recurs fiindcă pedeapsa ar putea doar să crească.

„Vă condamn în numele poporului fiindcă ați provocat un deserviciu de încredere uriaș pentru poliția germană. Ați inventat o situație de legitimă apărare pentru a tortura un român bolnav psihic.

Sprayul cu care i-ați dat în ochi nici măcar nu aparține poliției, ci este din dotarea dumneavoastră personală. Ați premeditat acțiunea. L-ați doborât cu piciorul la pământ, apoi v-ați urcat cu genunchii pe el și i-ași pus pistolul la tâmplă“, a motivat judecătorul decizia.

Alte stiri din Externe

Ultima oră