Procurorii cer închisoare cu executare pentru polițistul care a torturat un român grav bolnav

06 Mai 2016 | scris de Istvan Deak
Procurorii cer închisoare cu executare pentru polițistul care a torturat un român grav bolnav

Fostul polițist din orașul german Saarlouis este acuzat că în urmă cu doi ani, în cadrul unui control de rutină, a atacat nemotivat un tânăr român, despre care s-a dovedit ulterior că era bolnav psihic.

Conform Saarbruckener Zeitung, agentul i-a pus cătușele și l-a lovit cu pumnii și picioarele, apoi i-a dat cu spray paralizant în ochi, i-a pus arma încărcată la tâmplă și l-a amenințat că îl va împușca dacă opune rezistență.

Polițistul este acuzat de vătămare corporală gravă, abuz în serviciu, amenințare și falsificare a procesului verbal. Fapta agentului a fost dezvăluită chiar de colegul său de tură, care a refuzat să participe la agresiune. Polițistul agresor a fost suspendat din funcție si a fost nevoie să își predea arma și legitimația de serviciu.

“Cazul este de o însemnătate deosebită pentru întreaga societate, dar și pentru poliție și justiție. Eu mi-aș fi dorit ca aceste acuzații să nu se fi confirmat. Agentul s-a bazat și a abuzat de bonusul de încredere al poliției.

S-a ajuns la acest proces fiindcă poliția și colegii agentului au reacționat cu maximă seriozitate la elucidarea celor întâmplate, dar și fiindcă tocmai colegul comisarului l-a reclamat și nu i-a mai susținut versiunea. Tot în acest caz s-a deschis un dosar pentru mărturie mincinoasă împotriva unui superior al comisarului, care a încercat să mușamalizeze cazul”, motivează procurorul Sabine Krauter.

Românul a fost reprezentat de un avocat și solicită daune materiale pentru cele întâmplate. Avocatul inculpatului susține că drepturile acestuia au fost încălcate, prin nerespectarea prezumției de nevinovăție. Comisarul reclamă că în cazul românului a acționat în legitimă apărare.

Alte stiri din Externe

Ultima oră