Oscar Pistorius a fost eliberat din închisoare. Ce urmează pentru fostul campion paralimpic sud-african

20 Oct 2015
Oscar Pistorius a fost eliberat din închisoare. Ce urmează pentru fostul campion paralimpic sud-african
După doar un an de închisoare, Oscar Pistorius a fost pus în libertate aseară, fiind plasat în arest la domiciliu, anunță BBC News. Imediat după eliberare, sportivul sud-african în vârstă de 28 de ani a mers la domiciliul unchiului său Arnold Pistorius, la Pretoria.
 
"Conducerea închisorii din Pretoria a confirmat că Oscar Pistorius a fost pus sub supraveghere corecțională în această noapte", a declarat Manelisi Wolela, purtătorul de cuvânt al serviciilor penitenciare, într-un comunicat remis AFP.
 
Comisia de eliberări condiționate se pronunțase în favoarea eliberării lui Pistorius încă din data de 21 august, dar ministrul de Justiția a făcut apel.
 
Oscar Pistorius nu va scăpa însă de justiție, deoarece parchetul a făcut apel împotriva condamnării sale pentru "ucidere involuntară" și cere ca faptele să fie încadrate la "crimă". Acest nou proces va debuta pe 3 noiembrie, la Curtea Supremă de Apel, care poate să modifice verdictul inițial și să-l condamne pe Pistorius la o pedeapsă mai grea sau să decidă retrimiterea procesului la prima instanță.
 
Oscar Pistorius a fost condamnat în 21 octombrie 2014 la cinci ani de închisoare pentru uciderea cu patru focuri de armă a iubitei sale, la 14 februarie 2013.
 
Pistorius a susținut tot timpul că a fost un accident. El a tras în patru reprize cu o armă de mare calibru în ușa băii, crezând, potrivit spuselor sale, că acolo s-ar afla un hoț.

Alte stiri din Externe

Ultima oră