O familie de imigranți a descoperit că le-a murit bebelușul în barcă. Mama nu și-a dat seama că micuțul nu mai era viu

05 Sep 2015
O familie de imigranți a descoperit că le-a murit bebelușul în barcă. Mama nu și-a dat seama că micuțul nu mai era viu
Un copil nou-născut al unor imigranți a fost găsit mort după ce părinții săi au ajuns pe țărmurile insulei grecești Agathonisi cu o ambarcațiune din Turcia, informează Garda de Coastă greacă, citată de Reuters.  Nou-născutul a fost transportat la un spital de pe insula Samos, iar acolo i s-a pronunțat decesul.

Încotro se îndreaptă lumea asta? Imaginile care reduc lumea la tăcere

Publicarea unor imagini cu cadavrul unui băieţel care murise înecat după ce două ambarcaţiuni cu refugiaţi sirieni care încercau să ajungă în Grecia au naufragiat, a provocat reacţii de oroare, miercuri, 2 septembrie, în presă şi pe reţelele de socializare. Imediat alertaţi de strigătele disperate ale naufragiaţilor, salvatorii au recuperat 12 cadavre, printre care şi pe cel al băieţelului sirian în vârstă de 3-4 ani, ale cărui imagini au invadat reţelele de socializare, sub hashtag-ul #KiyiyaVuranInsanlik („umanitatea eşuată”, în limba turcă).

Una dintre ele, pe care, de exemplu, cotidianul elveţian Tribune de Geneve a decis să nu o reproducă, ţinând cont de emoţia pe care o stârneşte, îl prezintă pe copil cu faţa la pământ, pe una dintre plajele staţiunii balneare turce Bodrum. Citește mai mult...

Alte stiri din Externe

Ultima oră