New York Times: Cel mai mare obstacol cu care se confruntă Ucraina e matematica

12 Apr 2024
New York Times: Cel mai mare obstacol cu care se confruntă Ucraina e matematica

Președintele Biden vrea ca lumea să creadă că cel mai mare obstacol cu care se confruntă Ucraina sunt republicanii și lipsa lor de angajament față de comunitatea globală. Este gresit. Provocarea Ucrainei este matematica, scrie J.D Vance, senatorul republican din Ohio în New York Times

"Președintele Biden vrea ca lumea să creadă că cel mai mare obstacol cu care se confruntă Ucraina sunt republicanii și lipsa noastră de angajament față de comunitatea globală. Este gresit.

Provocarea Ucrainei sunt republicanii, este matematica. Ucraina are nevoie de mai mulți soldați decât poate echipa, chiar și cu politici draconice de recrutare. Și are nevoie de mai mult material decât poate furniza Statele Unite. Această realitate trebuie să informeze orice politică viitoare a Ucrainei, de la ajutorul suplimentar al Congresului până la cursul diplomatic stabilit de președinte.

Administrația Biden a exercitat o presiune din ce în ce mai mare asupra republicanilor pentru a transmite Ucrainei un pachet de ajutor suplimentar de peste 60 de miliarde de dolari. Am votat împotriva acestui pachet în Senat și rămân împotriva oricărei propuneri ca Statele Unite să continue să finanțeze acest război. Biden nu a reușit să articuleze nici măcar fapte de bază despre ceea ce are nevoie Ucraina și cum acest ajutor va schimba realitatea de pe teren.

Cea mai fundamentală întrebare: De cât are nevoie Ucraina și cât putem oferi de fapt? iden sugerează că un supliment de 60 de miliarde de dolari înseamnă diferența dintre victorie și înfrângere într-un război major dintre Rusia și Ucraina. Și asta este greșit. 60 de miliarde de dolari este o fracțiune din ceea ce ar fi nevoie pentru a schimba valul în favoarea Ucrainei. Dar aceasta nu este doar o chestiune de dolari. În mod fundamental, ne lipsește capacitatea de a produce cantitatea de arme pe care Ucraina are nevoie să o furnizăm pentru a câștiga războiul.

Luați în considerare capacitatea noastră de a produce obuze de artilerie de 155 de milimetri. Anul trecut, ministrul apărării al Ucrainei de la acea vreme a evaluat că necesarul lor de bază pentru aceste obuze este de peste patru milioane pe an, dar a spus că ar putea trage până la șapte milioane dacă atât de multe ar fi disponibile. De la începutul conflictului, Statele Unite au făcut eforturi mari pentru a crește producția de obuze de 155 de milimetri. Ne-am dublat aproximativ capacitatea și acum putem produce 360.000 pe an – mai puțin de o zecime din ceea ce spune Ucraina că are nevoie. Scopul administrației este de a ajunge la 1,2 milioane – 30% din ceea ce este necesar – până la sfârșitul anului 2025. Acest lucru i-ar costa scump pe contribuabilii americani, în timp ce ar produce un rezultat neplăcut de familiar: eșecul în străinătate.

Chiar în această săptămână, comandantul militar american de vârf în Europa a susținut că, în absența asistenței suplimentare de securitate, Rusia ar putea avea în curând un avantaj de artilerie de 10 la 1 față de Ucraina. Ceea ce nu a adunat atât de multe titluri este că avantajul actual al Rusiei este de cel puțin 5 la 1, chiar și după toți banii pe care i-am turnat în conflict. Niciunul dintre aceste rapoarte nu duce în mod plauzibil la victoria Ucrainei. 

Alte stiri din Externe

Ultima oră