Două nave de război ale SUA, reținute de Iran. Marinarii americani, acuzați de spionaj (VIDEO)

13 Ian 2016 | scris de Veronica Micu
Două nave de război ale SUA, reținute de Iran. Marinarii americani, acuzați de spionaj (VIDEO)

Un oficial din cadrul Departamentului de apărare american a declarat pentru The Independent că autoritățile iraniene au asigurat că cele două echipaje sunt în siguranță.

"Am primit asigurări că cei zece marinari sunt teferi și că, în scurt timp, vor fi lăsați să-și continue drumul", a afirmat oficialul american.

Agenția Fars din Iran a relatat faptul că cele două nave americane au pătruns ilegal în apele teritoriale iraniene și că marinarii aflați la bord au fost "arestați".

Gardienii Revoluției, armata de elită a regimului islamic, a confiscat echipamentul GSP al americanilor, acuzându-i de spionaj.

Oficialii de la Casa Albă au declarat că sunt la curent cu situația și că fac tot ce este posibil ca cei zece marinari să se întoarcă teferi acasă.

Autoritățile din Statele Unite urmează să stabilească dacă navele au ajuns în mod deliberat pe teritoriul Iranului, mai ales că marinarii nu ar fi dat niciun apel de urgență.

Potrivit gărzilor revoluționare, navele de război americane au intrat în apele teritoriale iraniene din Golful Persic.

"Cele două nave de război americane cu 10 marinari înarmați care au intrat în apele teritoriale iraniene marti la orele 16.30 (13.00 GMT) în împrejurimile insulei Farsi au fost interceptate de unități de război ale forțelor navale ale Gardienilor Revoluției și au fost aduse pe insulă", anunță Gardienii Revoluției într-un comunicat.

Potrivit acestora, "cei zece marinari, nouă bărbați și o femeie, au fost duși într-un loc sigur".

Alte stiri din Externe

Ultima oră