Mohamed Abrini, "bărbatul cu pălărie": Atacurile jihadiste de la Bruxelles nu au decurs conform planului

14 Apr 2016 | scris de Cristi Ionescu
Mohamed Abrini,

Mohamed Abrini, suspectat a fi bărbatul cu pălărie ce apare în imaginile surprinse la aeroportul Bruxelles-Zaventem înaintea atentatelor din 22 martie din capitala belgiană, a declarat unui judecător că planul atacurilor cu bombă includea zona de îmbarcare pentru zborurile către Tel Aviv, SUA și Rusia.

Abrini, a cărui detenție a fost prelungită cu o lună, a afirmat că acțiunile comandourilor jihadiste de la Bruxelles din 22 martie nu au decurs conform planului și că, după cele două explozii de la aeroport, el a fugit, nu însă înainte de a arunca centura cu explozibil într-o pubelă de gunoi și de a scăpa de pălărie.

De asemenea, el i-ar fi spus judecătorului că nu ar fi rănit nici măcar o muscă.

Abrini a fost pus sub acuzare pentru crime teroriste, tentativă de crimă teroristă și participare la activitățile unui grup terorist în legătură cu atentatele de la Bruxelles, soldate cu 32 de morți. El fusese deja acuzat pentru fapte similare legate de atentatele de la Paris din 13 noiembrie anul trecut, în care 130 de persoane au murit și peste 300 au fost rănite. Audierea sa în legătură cu atacurile din capitala franceză a fost amânată pentru data de 26 mai.

Alte stiri din Externe

Ultima oră