Madrid: Prostituatele libere au ieșit în stradă să-şi ceară drepturile

15 Oct 2015
Madrid: Prostituatele libere au ieșit în stradă să-şi ceară drepturile
Manifestație inedită în orașul Madrid, din Spania. Femeile care au făcut din sex o meserie menită să le aducă un venit constant, au ieșit în stradă pentru a-și cere drepturile. Unite în cadrul „Asociației femeilor care lucrează în domeniul sexului” (Afemtras), acestea vor ca statul spaniol să le încadreze activitatea în nomenclatura meseriilor și să creeze condiții pentru desfășurarea optimă a acesteia.

Cele două sute de membre ale asociației au ieșit în stradă purtând tricouri inscripționate cu mesajul „Dă-mi drepturile”, dar și cu pancarde pe care scrie „Nu vrem să ne salveze nicio altă asociație”. Potrivit El Mundo, membrele Afemtras se consideră „prostituate libere” și cer ca atât cetățenii, cât și guvernanții să le privească drept simple practicante ale sexului contra cost, ci nu victime ale exploatării sexuale sau ale traficului de persoane.

Mai mult, acestea vor ca legea privind siguranța publică și delincvența să fie schimbată.

„Vrem să lucrăm într-un loc liniștit, unde nu deranjează nimeni și nu deranjăm pe nimeni și cerem abrogarea legii care ne transformă în niște delincvente. Ne-am săturat să fim acuzate de toate relele societății. Singurul lucru pe care îl avem în comun cu traficanții de droguri sau criminalii este strada”, a declarat purtătoarea de cuvânt a asociației, citată de aceeași sursă.

Mai mult, prostituatele cer să beneficieze de asigurări sociale, precizând că sunt dispuse să contribuie și ele la dările către stat, ca oricare angajat.

Deocamdată, cerințele celor 200 de prostituate au avut ecou doar în media. Singurul partid politic care a pledat pentru legalizarea prostituției este Partidul Ciudadanos, dar inițiativa sa a fost aspru criticată de către celelalte formațiuni politice spaniole.

În Madrid, cele mai multe protituate își fac vecul la maginea cartierului industrial Villaverde, Marconi, iar potrivit presei internațioale, o mare parte dintre ele sunt de origine română sau bulgară. 

Alte stiri din Externe

Ultima oră