Macron: Franța, Germania și Polonia au convenit să „nu ia niciodată inițiativa escaladării razboiului”

15 Mar 2024
Macron: Franța, Germania și Polonia au convenit să „nu ia niciodată inițiativa escaladării razboiului”

La Berlin, unde s-a întâlnit cu Olaf Scholz și Donald Tusk, președintele francez a reafirmat sprijinul statelor europene pentru Ucraina împotriva Rusiei, scrie Le Figaro

Franța, Germania și Polonia sunt „unite, hotărâte” și „hotărâte să nu lase niciodată Rusia să câștige ”, a declarat Emmanuel Macron, vineri, la Berlin, alături de cancelarul german Olaf Scholz și premierul polonez Donald Tusk.

„Vom continua așa cum am făcut din prima zi, să nu luăm niciodată inițiativa vreunei escaladări ”, a adăugat președintele francez după săptămâni de tensiuni, în special cu Germania, cu privire la strategia de sprijin pentru Ucraina, scrie Le Monde

„Vom continua să sprijinim, atâta timp cât va fi necesar, Ucraina și poporul ei” a adăugat președintele. Dincolo de problemele de solidaritate și de drept internațional, „în Ucraina este în joc securitatea europenilor și a noastră ”, a spus el.

Președintele francez a reamintit inițiativele europene deja inițiate în cadrul unei conferințe de susținere a Ucrainei la Paris, pe 26 februarie și săptămâna aceasta, inclusiv achiziționarea de muniție „din țări care au stocuri" , securizarea granițelor, „ sprijinul consolidat pentru Moldova” și o „nouă coaliție capabilă de lovituri în adâncime”.

„Cu privire la toate aceste subiecte, monitorizarea se va face în formate adecvate și, în special, de săptămâna viitoare, cu miniștrii noștri ai apărării care se vor întâlni pentru a asigura implementarea operațională”, a asigurat el.

Alte stiri din Externe

Ultima oră