La Bruxelles, duminică este ziua fără maşini

20 Sep 2015
La Bruxelles, duminică este ziua fără maşini
Capitala Belgiei marchează duminică „Ziua fără mașini”, eveniment devenit tradiție anuală, în care publicul are la dispoziție nenumătate posibilități de petrecere atrăgătoare a timpului liber în aer nepoluat.

În cadrul acestei zile fără maşini, orice bruxellez (cu excepţia celor care au derogare eliberată de Regiunea Bruxelles-Capitală) are interdicţie oficială de a-şi utiliza maşina duminică, de la 09:30 până la ora 19:00, scrie Le Soir.

Majoritatea arterelor rutiere şi a ieşirilor sunt blocate, în timp ce marele ring al Bruxelles-ului a rămas deschis. Doar anumite vehicule au fost autorizate să circule (taxiuri, autobuze, vehicule ale serviciilor publice etc), dar viteza lor este limitată la 30 km pe oră. Pentru a le permite locuitorilor să se deplaseze fără nicio oprelişte, transporturile din reţeaua Stib şi De Lijn sunt gratuite toată ziua.

Pentru cei care locuiesc în afara Bruxelles-ului, 10.00 de locuri de parcare la preț redus au fost asigurate în zone de la periferie, în apropierea unor stații de metrou. Încurajați de vremea frumoasă, cetățenii au fost invitați să se deplaseze pe jos, cu bicicleta, cu patine cu rotile sau cu ajutorul cailor și să participe la un mare număr de acțiuni, majoritatea gratuite, organizate de municipalitate.

Alte stiri din Externe

Ultima oră