Premierul francez, anunț incredibil: 2029 de cetățeni sau rezidenți francezi sunt implicați în rețele jihadiste

20 Mar 2016 | scris de Cristi Ionescu
Premierul francez, anunț incredibil: 2029 de cetățeni sau rezidenți francezi sunt implicați în rețele jihadiste

Peste 600 de persoane au părăsit Franța pentru a se alătura jihadiștilor din Siria și Irak și alte 800 intenționează să plece pentru a adera la gruparea Stat Islamic (SI), a anunțat duminică premierul francez Manuel Valls. ''Suntem într-o bătălie pe teritoriul nostru. În fiecare zi urmărim rețele, localizăm celule, arestăm indivizi. În prezent, 2029 de cetățeni sau rezidenți francezi sunt implicați în rețele jihadiste'', a spus Manuel Valls.

Dintre cele 609 persoane cu cetățenie franceză care au părăsit Franța pentru a adera la Stat Islamic, 283 sunt femei și 18 minori. Circa 170 de francezi plecați pentru a se alătura jihadiștilor au fost uciși în Siria și Irak, iar 300 au revenit pe teritoriul francez.

În februarie anul trecut, la numai câteva săptămâni după atacul terorist asupra redacției săptămânalului Charlie Hebdo și luarea de ostatici de la un magazin evreiesc din Paris, premierul francez afirma că existau 1.400 de cetățeni francezi sau cu statut de rezident având legături cu rețelele jihadiste, 410 de francezi luptând la acea vreme în Siria și Irak alături de gruparea Stat Islamic și 80 fiind uciși în confruntări armate. (sursa)

Alte stiri din Externe

Ultima oră