ISIS a Revendicat Atentatul din Jakarta. Anunțul Făcut de Teroriști pe Rețelele Sociale (VIDEO)

14 Ian 2016 | scris de Veronica Micu
ISIS a Revendicat Atentatul din Jakarta. Anunțul Făcut de Teroriști pe Rețelele Sociale (VIDEO)

UPDATE 13:13 - Gruparea jihadistă Statul Islamic a revendicat atacurile comise azi în capitala Indoneziei, într-un mesaj postat de agenția de presă afiliată grupării teroriste, Al-Amaq, pe o rețea socială, informează DPA.

"Luptătorii Statului Islamic au comis atacul armat din această dimineață, vizând cetățeni străini și forțele de securitate însărcinate cu protecția acestora în capitala indoneziană", a relatat Al-Amaq pe contul său Telegram.

UPDATE 09:13 - Șapte persoane, printre care patru presupuși teroriști, au fost uciși în atacul cu bombă din capitala Indoneziei.

"Patru presupuși atacatori au fost uciși într-un schimb de focuri cu poliția", a declarat purtătorul de cuvânt al poliției locale, Muhammad Iqbal, pentru postul TVOne.

UPDATE 8:45 - Președintele Indoneziei, Joko 'Jokowi' Widodo, a condamnat atacul cu bombă din centrul capitalei Jakarta.

"Condamnăm atacurile. Urmăriți-i și prindeți-i pe acești indivizi și rețeaua lor. Națiunea noastră și poporul nostru nu trebuie să se teamă, nu vom fi învinși de aceste acte de terorism", a spus Widodo.

Poliția din Jakarta a anunțat că la atac au participat între 10 și 14 bărbați înarmați, unii dintre ei continuând să se afle în interiorul centrului comercial în care au avut loc atacurile.

.......................................

Capitala indoneziană, Jakarta, a fost lovită de mai multe explozii și focuri de armă care au ucis mai multe persoane și au rănit alte câteva zeci. Potrivit Russia Today, atacurile sinucigașe ar fi fost comise de militanți ISIS.

AFP, Reuters și DPA relatează că exploziile au fost provocate de o bobă, iar focurile de armă au fost auzite în exteriorul unei cafenele. Potrivit contului oficial de Twitter al poliției din Jakarta, explozia a avut loc în fața unui centru comercial numit Sarinah mall.

Potrivit Metro TV, lângă centrul comercial au avut loc trei explozii. Schimburi de focuri aveau de asemenea loc între polițiști și atacatori în fața cafenelei.

Presa locală vorbește de existența a 10 până la 14 atacatori. Pe de altă parte, poliția a anunțat că atacurile ar putea avea legătură cu organizația Stat Islamic.

Șeful serviciilor secrete din Indonezia susține că nu există informații că atacurile ar fi fost făcute de ISIS.

"Este vorba, clar, de atacuri teroriste, însă nu avem informația că au fost comise de ISIS", a declarat Sutiyoso.

Alte stiri din Externe

Ultima oră