(VIDEO) Nordul Marii Britanii, sub ape. Meteorologii au emis COD ROŞU

27 Dec 2015 | scris de Veronica M. Florentina
(VIDEO) Nordul Marii Britanii, sub ape. Meteorologii au emis COD ROŞU

Biroul de Meteorologie a emis două alerte de cod roşu în zonele afectate şi au avertizat că ploile torenţiale vor continua şi peste weekend. Mai mult, Agenţia Mediului din Marea Britanie (EA) a emis 31 de alerte de inundaţie severă. Vizate sunt în general zone din nordul Angliei, dar şi din Scoţia, Ţara Galilor şi sud-vestul Angliei.

Una dintre alertele severe a fost emisă pentru centrul oraşului Leeds, care este ameninţat de revărsarea râului Aire, al cărui debit este aşteptat să atingă cote istorice în noaptea de sâmbătă spre duminică. Avertizarea EA atenţionează că torentele ar putea produce „pagube semnificative infrastructurii din zonă” şi pun în pericol siguranţa locuitorilor din Leeds.

Peste 10.000 de locuinţe din comitatele Rochdale, Greater Manchester şi Lancashire au rămas fără curent electric după ce o substaţie locală a fost inundată. Lucrările de reparare se desfăşoară într-un ritm lent din cauza condiţiilor dificile, iar distribuitorul regional a avertizat că unele zone ar putea rămâne fără electricitate până luni.

În comitatul Lancashire, serviciul regional de pompieri a fost nevoit să intervină pentru a salva 50 de oameni blocaţi în case de ape, iar staţia de pompieri din localitate Padiham a trebuit să fie evacuată din cauza şuvoaielor care au inundat zona.

Alte stiri din Externe

Ultima oră