Un primar belgian vrea să interzică accesul în piscine bărbaţilor imigranţi

25 Ian 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Un primar belgian vrea să interzică accesul în piscine bărbaţilor imigranţi

Propunerea scoate în evidenţă o intensificare a dezbaterilor privind imigraţia în Europa, în special după agresiunile sexuale din noaptea de anul nou din Cologne, Germania. "Am primit plângeri de la femei care s-au simţit privite şi prinse în fotografii gen selfie. Situaţia escaladează, nu am mai avut înainte astfel de plângeri," a declarat Marc Vanden Bussche, primarul oraşului Kokzijde.

Bussche a mai spus că a decis să acţioneze după ce a chemat poliţia să cerceteze un irakian care surprinsese, într-o imagine, o fată de 11 ani. Politicianul de la partidul liberal VLD a spus că a propus, luni, în şedinţa consiliului local, interzicerea accesului bărbaţilor imigranţi la piscinele publice pentru o lună, pentru a mai potoli spiriitele. Oraşul a primit recent 300 de imigranţi. 

"Între timp, îi vom învăţa despre modul nostru de viaţă şi le vom explica care sunt regulile la piscină", a mai spus el, adăugând că interdicţia nu va afecta femeile şi copiii. Secretarul de stat belgian pentru Migraţie, Theo Francken, a respins propunerea.

"Nu e înţelept să pedepseşti un întreg grup pentru derapajele unora", a spus Francken. "Solicitanţii de azil trăiesc în centre deschise, sunt liberi să meargă la înot. Dar, jos mâinile!", a adăugat el.

Alte stiri din Externe

Ultima oră