INCREDIBIL. Pilotul beat, copilotul beat, stewardese bete! De la ce companie aeriană era echipajul

08 Aug 2015
INCREDIBIL. Pilotul beat, copilotul beat, stewardese bete! De la ce companie aeriană era echipajul
Un pilot al companiei Air Balitc, precum şi trei membri ai echipajului au fost debarcaţi dintr-un avion de linie înaintea decolării de la Oslo cu destinaţia Grecia sâmbătă dimineaţă. Cu toţii au picat testul de alcoolemie, a anunţat poliţia norvegiană, citată de agenţia France Presse, preluată de tagesspiegel.de. „Rezultatele testelor de alcoolemie au confirmat că patru dintre cei cinci membri ai echipajului prezentau nivele peste limita legată a alcoolemiei”, a declarat Edith Ek Sorensen, procuror al poliţiei din Romerike.

Pilotul, copilotul şi două stewardese, cu toţii originari din Letonia şi angajaţi ai Air Baltic – au fost reţinuţi şi duşi la spital, pentru prelevări sangvine în vederea confirmării testelor de alcoolemie.

Poliţia a intervenit după ce a primit un apel anonim în jurul orei 04:00 dimineaţa, a precizat Edith Ek Sorensen. Cele patru persoane arestate riscă deja până la doi ani de închisoare, dacă sunt găsite vinovate.

Potrivit cotidianului norvegian Dagbladet, era vorba despre un zbor charter operat de compania norvegiană Startour, cu destinaţia Chania, Grecia, iar la bordul avionului se aflau 109 pasageri. (I.D)

 

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră