Hoţii din România au ajuns şi în Israel. Bancomate prăduite de doi români, cu carduri clonate

08 Dec 2016 | scris de Marina Constantinoiu
Hoţii din România au ajuns şi în Israel. Bancomate prăduite de doi români, cu carduri clonate


Israelul este invadat de grupări de hoți din România și Republica Moldova, care se specializează pe furturile banilor din bancomate prin falsificarea cardurilor bancare, scrie şi Sputnik.

Poliţia israeliană estimează că este un fenomen infracţional, cu cetăţeni din Europa de Est, care se repetă în fiecare an cu ocazia sărbătorilor de Crăciun şi Anul Nou, relatează şi corespondentul Radio România Actualităţi la Ierusalim, Dragoş Ciocîrlan.

Doi cetăţeni români care au venit în Israel ca turişti au fost reţinuţi luni, sub bănuiala că au extras mii de dolari dintr-un bancomat din Tel-Aviv, folosind 22 de carduri clonate.

Se presupune că datele cardurilor au fost copiate anterior de la bancomate din Haifa.
În ultimele zile au avut loc trei arestări similare, relatează corespondentul RRA.

Judecătorul a prelungit cu şase zile perioada de detenţie provizorie, pentru a permite Diviziei Fraudă Bancară de la Tel Aviv să continue cercetările pe teren, în vederea identificării altor suspecţi.

Cu toate că cei doi români şi-au recunoscut faptele, nu au furnizat informaţii despre alţi membri ai grupului infracţional.

Probabil, ei vor fi expulzaţi şi predaţi autorităţilor din ţara noastră, ca în cazurile precedente cu cetăţeni români care au utilizat carduri clonate.
Potrivit politiţiei israeliene, în sezonul turistic infracţional de iarnă acţionează cetăţeni din România, Ucraina şi Republica Moldova.

Potrivit Walla, avocații învinuiților au declarat că speră la o decizie de extrădare a românilor, așa cum s-a procedat și în cazurile anterioare.

Pentru fabricarea cardurilor bancare false, răufăcătorii introduc așa-numitul "burete" (dispozitivul de copiere) în fanta bancomatului. În afară de aceasta, în unele bancomate sunt instalate camere video miniaturale, care permit înregistrarea la rezoluție înaltă a datelor de intrare necesare pentru fabricarea unui card fals. După aceasta, alte grupări criminale, cu ajutorul cărților de credit false, extrag acești bani din bancomate.

Alte stiri din Externe

Ultima oră