11 hoți de buzunare din România mai puțin, în Paris. La reținerea lor au contribuit și polițiști români

09 Feb 2016 | scris de Marina Constantinoiu
11 hoți de buzunare din România mai puțin, în Paris. La reținerea lor au contribuit și polițiști români


Aceștia au fost săltați din mai multe localități din Seine-Saint-Denis.
Un elicopter EC 135 al Prefecturii de Poliție din Paris, precum și o echipă a jandarmeriei au participat la această operațiune.
Lucru rar, patru polițiști din România au fost prezenți la operațiune, iar în țara noastră au fost operate șase arestări, simultan, la Craiova, scrie leparisien.fr.
Rromii reținuți sunt bănuiți de comiterea a 1000 de furturi în ultimele șase luni, mai ales în incinta Disneyland Paris, în apropierea gărilor din Chessy-Marne-la-Vallee și Serris, dar și în cartierul Pigalle.
Potrivit anchetatorilor, prejudiciul furturilor se ridică la peste un milion de euro. Hoții, majoritatea minori, atacau în special turiști străini.

UPDATE

Procurorii DIICOT- Serviciul Teritorial Craiova au efectuat astăzi împreună cu autoritățile judiciare din Franța, 10 percheziții domiciliare în cadrul unei acțiuni comune vizând destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane și furt calificat. Pe parcursul cercetărilor s-a stabilit că minorii obțineau în anumite zile sume de bani de până la 7.000 de euro, se arată într-un comunicat al DIICOT.

„La data de 09.02.2016, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Craiova au efectuat împreună cu autorităţile judiciare din Franţa un număr de 14 percheziții domiciliare (10 pe teritoriul României și 4 pe teritoriul Franței) în cadrul unei acţiuni comune vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane şi furt calificat. În cauză există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2014 – 2015 membrii grupului au racolat mai multe persoane din România pentru a se deplasa cu mai mulți copii minori pe teritoriul Franței, unde aceştia erau exploataţi prin obligarea la practicarea cerşetoriei şi la furturi din buzunare“ potrivit DIICOT.

Mai exact, s-a reţinut că activitatea infracţională s-a desfăşurat în principal în parcul de distracții Disneyland Paris, în trenurile de mare viteză care circulă pe teritoriul Franței (TGV) și în zone foarte aglomerate (metrou, piețe publice etc.). Pe parcursul cercetărilor s-a stabilit că minorii obţineau în anumite zile sume de bani de până la 7000 de euro. Acţiunea a fost realizată împreună cu împreună cu polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj, ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcției de Investigații Criminale, trei anchetatori francezi precum și ofițerul de legătură al Jandarmeriei Franceze la București.

Alte stiri din Externe

Ultima oră