După ce a ajuns celebru pe Youtube, un hoț român a fost prins în Salzburg

27 Sep 2016 | scris de Istvan Deak
După ce a ajuns celebru pe Youtube, un hoț român a fost prins în Salzburg

Poliția britanică a găsit o metodă ingenioasă de a captura un delincvent de origine română. A postat pe Youtube o înregistrare video cu acesta în metroul din Londra.

Inițiativa vine după ce agenții au ratat reținerea hoțului. “Schema bandelor de hoți este similară. O persoană sustrage un obiect de valoare, apoi îl pasează imediat unui alt membru al grupului, iar urma se pierde. Așa s-a întâmplat și în cazul românului de 41 de ani, care nu avea nimic asupra sa, când a fost oprit de agenți în civil”, scrie Kronen Zeitung.

În doar câteva zile, înregistrarea de pe Youtube a fost vizualizată de peste 200.000 de persoane. Speriat, bărbatul a fugit în Portugalia, apoi a ajuns în Austria. Nu s-a putut abține și a continuat ceea ce știa cel mai bine.

A fost fotografiat în acțiune în metroul U1 din Viena, așa că a fugit la Salzburg. Aici a primit ajutor din partea unei femei, cu care împărțea prada. A fost prins în flagrant de polițiștii austrieci, iar după o tentativă de fugă a fost arestat preventiv.

Bărbatul a declarat anchetatorului că a ajuns la data de 13 august în Salzburg cu întreaga sa familie, cu scopul de a cerși. Bunurile furate erau ascunse într-un seif din gara centrală. Românul a ajuns la închisoarea Puch-Urstein, iar dacă va fi găsit vinovat, riscă ani grei în spatele gratiilor.

Alte stiri din Externe

Ultima oră