Grecia riscă să ajungă în haos.Tot mai mulţi refugiaţi sunt blocaţi în ţară

29 Feb 2016 | scris de Gheorghe Voicu
Grecia riscă să ajungă în haos.Tot mai mulţi refugiaţi sunt blocaţi în ţară

Grecia riscă sa ajungă în haos. Tot mai mulîi

Astăzi Macedonia a permis intrarea în ţară,dinspre Grecia, doar a 300 de persoane-imigranţi irakieni şi sirieni.Din acest motiv la frontieră s-a creat un nou blocaj provocat de 6000 de refugiaţi care aşteaptă redeschiderea punctelor de trecere.

Este noua politică adoptată de ţările de pe ruta balcanică care limitează numărul celor ce pot intra în fiecare ţară,măsură menită să-i determine pe imigranţi să aleagă alt traseu pentru a ajunge în Occident. Astfel, Macedonia, Croaţia, Slovenia,Serbia dar şi Austria au luat măsuri de securizare a graniţelor dând vize doar unui număr mic de persoane. Din acest motiv, creşte numărul de imigranţi blocaţi ân Grecia, ministrul imigraţiei Yannis Mouzalas estimând că in martie în Grecia vor fi mai mult de 70.000 de refugiaţi. Evident că numarul mare al acestora pune în dificultate autorităţile elene motiv pentru care cancelarul german Angela Merkel a făcut un apel către ţarile UE pentru “a evita ca Grecia să cadă în haos”.
Deocamdată nu se întrevede o soluţie şi tot mai multe ţari îsi inchid graniţele. Cum Grecia nu are capacitatea de a-ţi tine sub control frontierele in fata valului de imigranti ce vin din Turcia pare să devina o destinaţie finală pentru acestia-şi de aici toate problemele de convieţuire ce apar. Oficialii greci au anunţat că vor începe o campanie de informare a refugiaţilor aflaţi acum în Turcia cu speranţa că aceştia vor începe să renunţe la această rută în drumul lor spre Occident.

Alte stiri din Externe

Ultima oră