Ghinion pentru un român care transporta sirieni în Austria

08 Aug 2015
Ghinion pentru un român care transporta sirieni în Austria
Un român în vârstă de 41 de ani a provocat un accident pe autostrada A1 din Austria, soldat cu rănirea a zece persoane. Duba pe care o conducea a intrat în coliziune cu un camion, miercuri seara, pe autostrada A1, în dreptul localităţii Pucking, din districtul Linz-Land, scrie nachrichten.at.

În dubă, românul transporta zece sirieni, inclusiv patru copii, cu vârste cuprinse între trei şi nouă ani. Toate persoanele din dubă au fost rănite, iar românul a rupt-o la fugă, ştiind că va avea probleme.

Poliţia a reuşit să-l prindă, în urma unei operaţiuni care a implicat un elicopter, precum şi câini care să-i ia urma.

Copiii răniţi au fost transportaţi la Spitalul pentru Copii din Linz, iar adulţii sirieni au fost duşi la un alt spital din oraş, dar au scăpat rapid, rănile suferite nefiind grave. Ei au fost preluaţi de o echipă de suport pentru solicitanţii de azil.

Românul are acum de-a face cu o anchetă referitoare la suspiciunea de trafic de persoane (fiind vorba despre posibili imigranţi clandestini, în plin scandal privind refugiaţii care năvălesc în Europa – n.r), părăsirea locului accidentului, neacordarea de ajutor unei persoane aflate în nevoie, precum şi vătămare corporală din culpă. (I.D)

 

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră