Germania bagă ȘASE MILIARDE DE EURO în armată

07 Aug 2015
Germania bagă ȘASE MILIARDE DE EURO în armată
Ministerul Apărării german va investi în armată până la 6 miliarde de euro în următorii ani pentru a face față problemelor tehnice. "Vom investi până la 6 miliarde de euro în viitorii șapte-opt ani pentru a obține ameliorări în aceste sectoare", a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării.

Ministerul se teme că problemele cu sistemul radar al avionului de luptă Eurofighter sau cele cu elicopterele de transport NH90 ar putea să le limiteze considerabil potențialul de a se angaja în misiuni. Astfel, 'numai patru din cele 39 de elicoptere' NH90 sunt 'în prezent disponibile', scrie Der Spiegel, citând 'calcule interne' ale ministerului, care estimează că întârzierile în livrarea avionului de transport militar A400M, produs de grupul Airbus ridică la '90%' riscurile de 'insuficiență în capacitățile de transport tactic'.

Armata germană s-a confruntat în aceste ultime luni cu numeroase critici privind calitatea echipamentului, precum problemele de precizie ale puștii de asalt utilizate de soldații germani, G36, care a făcut titluri în presă iar apoi a fost retrasă.

Alte stiri din Externe

Ultima oră