80% dintre francezi sunt în favoarea suspendării Schengen. Valls: Nu vom ezita să reintroducem controlul la frontiere

16 Sep 2015
80% dintre francezi sunt în favoarea suspendării Schengen. Valls: Nu vom ezita să reintroducem controlul la frontiere
În deschiderea unei dezbateri pe tema primirii de refugiați, în Adunarea Națională franceză, premierul Manuel Valls a detaliat măsurile pe care intenționează Guvernul său să le aplice în cazul crizei migratorii de o amploare și o gravitate excepționale. El a avertizat că Franța nu va ezita să restabilească temporar controlul la frontiere, așa cum a mai făcut-o la frontiera franco-italiană și cum tocmai a decis-o Germania, ”dacă va fi necesar în zilele următoare”.

Premierul francez a anunțat și crearea a 900 de posturi suplimentare pentru poliție și jandarmerie, în special la poliția de frontieră, scrie Le Parisien.

În acest context devine interesant rezultatul unui sondaj de opinie, potrivit căruia 80% dintre francezi ar fi de acord cu restabilirea controalelor la frontieră (suspendarea Acordurilor Schengen).

Astfel, 52% dintre persoanele interogate răspund ”da, categoric”, iar 28% ”da, mai degrabă” la întrebarea ”Știți că din cauza afluxului de imigranți și de refugiați, Germania și mai multe țări europene au decis să restabilească controlul la frontierele lor. Potrivit dumneavoastră, Franța ar trebui să restabilească la rândul ei controalele?”. Doar 20% nu sunt favorabili acestui tip de control, scrie Le Nouvel Observateur.


 



 

Alte stiri din Externe

Ultima oră