ÎNGRIJORARE. Dispozitivul de securitate de la Stade de France este INEFICIENT. Acolo va juca România

23 Mai 2016 | scris de Marina Constantinoiu
ÎNGRIJORARE. Dispozitivul de securitate de la Stade de France este INEFICIENT. Acolo va juca România


Cotidianul sportiv L'Equipe scria că 1.000 de poliţişti şi tot atâţia angajaţi la stadion au fost prezenţi la meci. „La faţa locului a fost instituit un dublu perimetru de securitate, de la primul control, situat la circa 200 de metri de incintă, cu bariere de 2,4 metri înălţime, pentru a face din acest loc unul închis ermetic pentru o pătrundere rău-intenţionată din exterior”, a precizat cotidianul sportiv.
Meciul ar fi trebuit să fie o repetiţie generală înainte de Euro2016, care va începe la 10 iunie, pe Stade de France. Stadionul va găzdui şapte meciuri din competiţie.
Dar dispozitivul de securitate instituit sâmbătă nu a funcţionat prea bine. El a cedat într-un anumit număr de puncte, la care va trebui lucrat, pentru a fi remediate, a afirmat Philippe Galli, prefectul din Seine-Saint-Denis, pentru Europe1.
Acesta a recunoscut că verificările corporale nu au fost făcute cum ar fi trebuit, pentru că pe sub barieră au reuşit să pătrundă diverse obiecte.
Le Parisien-Aujourd'hui en France afirmă chiar că unii dintre suporteri nu au fost controlaţi şi numeroase obiecte (petarde, fumigene, bombe agricole, sticle etc) au putut pătrunde pe stadion.
Prefectul a declarat că au existat puncte slave inacceptabile, şi ele trebuie discutate cu organizatoarea finalei, Federaţia de Fotbal Franceză şi cu UEFA, organizatoarea Euro2016.
Să reamintim că zilele trecute cotidianul german Bild cita un raport al poliţiei federale germane potrivit căruia meciul România-Franţa din deschiderea Campionatului Euro 2016, care se va desfăşura la 10 iunie pe Stade de France din Paris ar fi vizat de atacuri teroriste, precum şi finala Campionatului.
Raportul afirmă că alerta de atacuri teroriste ar fi valabilă pentru întreg Campionatul European de Fotbal organizat în Franţa între 10 iunie şi 10 iulie, mai ridicată în cazul deschiderii şi finalei.

Alte stiri din Externe

Ultima oră