Finlanda: "Ucraina este liberă să bombardeze Rusia cu armele noastre"

01 Mar 2024
Finlanda: "Ucraina este liberă să bombardeze Rusia cu armele noastre"

Helsinki a cerut, de asemenea, Germaniei „să ia în considerare serios” trimiterea de rachete de croazieră Taurus cu rază lungă de acțiune pentru a ajuta Kievul, scrie Politico

Ucraina poate folosi armele furnizate de Finlanda pentru a lovi ținte pe pământul Rusiei, au declarat înalți oficiali de la Helsinki.

Ministrul finlandez al Apărării, Antti Häkkänen, a declarat că țara sa nu a impus nicio restricție cu privire la ceea ce poate face Ucraina cu armele pe care le oferă, a informat joi postul finlandez Yle. Häkkänen a adăugat că blocurile au fost impuse în principal de țări care au furnizat Ucrainei sisteme de arme cu rază lungă de acțiune.

„Dacă este necesar, Ucraina ar trebui să lovească și ținte militare din partea rusă. Este o bătălie defensivă complet legitimă pe care o duce Ucraina. Carta ONU permite ca obiectivele militare să fie atacate peste granițele terestre”, a declarat Jukka Kopra, președintele comisiei parlamentare de apărare finlandeze.

Aceasta este o diferență puternică față de alte țări occidentale, inclusiv Germania, unde cancelarul Olaf Scholz este reticent să trimită rachete de croazieră Taurus cu rază lungă de acțiune în Ucraina, temându-se că armele vor fi folosite pentru a lovi ținte în adâncul Rusiei și pentru a trage Germania direct în război cu liderul rus Vladimir. Putin.

„Încurajez Germania să ia în considerare acest lucru cu seriozitate. Guvernul german știe că ar fi de mare importanță”, a spus Häkkänen.

Alte stiri din Externe

Ultima oră