Fermierii francezi au blocat locurile turistice din Paris cu tractoare și fân

01 Mar 2024
Fermierii francezi au blocat locurile turistice din Paris cu tractoare și fân

Aproximativ 66 de persoane au fost reținute de poliție în urma protestului de vineri dimineață, scrie Politico.

 Fermierii au coborât vineri dimineața la Paris pentru a obstrucționa accesul la două dintre locurile emblematice ale capitalei franceze, Champs Elysées și Arcul de Triumf, în cel mai recent semn de nemulțumire în sectorul agricol al Franței .

La protestele organizate de sindicatul agricol Coordination Rurale,manifestanții au folosit tractoare și butoaie de fân pentru a bloca drumul unde Champs Elysées se întâlnește cu Place Etoile, sensul giratoriu masiv care înconjoară Arcul de Triumf. Fotografiile postate de sindicat pe X (fostul Twitter) au arătat zeci de oameni fluturând steagurile galbene ale grupului în fața arcului.

Poliția a declarat că 66 de persoane au fost reținute.

Coordination Rurale, care reprezintă aproximativ 20% din fermierii sindicalizați, a fost în fruntea protestelor fermierilor care au zguduit Franța în acest an. Oamenii care poartă căciuli galbene tipice grupului au fost văzuți la proteste – inclusiv în haosul care a însoțit deschiderea Salonului Agricol Internațional de la Paris sâmbăta trecută.

După tulburările de la târgul de agricultori, președintele francez Emmanuel Macron a susținut că Coordonarea Rurală era în concordanță cu partidul francez de extremă-dreaptă Rassamblement Național. Liderii partidului și, respectiv, ai sindicatului au negat acuzațiile.

Aurélie Hallain, reprezentant local al Coordonării Rurale pentru regiunea Eure-et-Loir de la vest de Paris, a calificat comentariile președintelui francez drept „aiuritoare”.

„Ne subminează credibilitatea”, a declarat Hallain pentru cotidianul francez Le Figaro . „Aceasta nu este politică, este vorba despre furia profundă a comunității agricole”.

Alte stiri din Externe

Ultima oră