Europarlamentar grec: Toți doresc existența vieții extratereste, nu ne place să fim singuri

07 Oct 2015
Europarlamentar grec: Toți doresc existența vieții extratereste, nu ne place să fim singuri
Cerul și stelele ne-au fascinat dintotdeauna, iar viața în afara planetei noastre rămâne unul dintre marile mistere ale omenirii. Săptămâna trecută, NASA a anunțat că are dovezi serioase în legătură cu existența apei în stare lichidă pe Marte.  

Europarlamentul grec George Grammatikakis a încercat să explice semnificația unei asemenea descoperiri.

“În trecut, credeam că Marte este o planetă moartă. Astăzi, situația s-a schimbat. Este o planetă cu un interes enorm pentru știință, iar descoperirea NASA este importantă nu numai pentru că, din punct de vedere tehnologic, este foarte greu să detectezi apa, ci și pentru că redeschide marea întrebare asupra vieții în univers”, spune acesta, pentru site-ul Parlamentului European.

El știe cu exactitate ce ar însemna pentru oameni găsirea vieții în altă parte.

”Este ciudat. Toți doresc existența vieții extraterestre. Este dificil de spus de ce, dar cred că nu ne place să fim singuri, nu ne place să credem că planeta noastră este izolată. Prin urmare căutăm, cu imaginația noastră, cu cărțile și gândurile noastre, omuleți verzi, roșii sau albaștri.

S-ar putea descoperi viață pe Marte, dar în stare microbiană, infinitezimală, primele cărămizi ale vieții. Și nimeni nu știe dacă va fi viață care a evoluat în trecut sau care urmează să evolueze.

Sunt sigur că există viață undeva în univers. Știm deja acest lucru, pentru că am descoperit planete similare Pământului. Dar sunt atât de îndepărtate încât, regret că trebuie să spun acest lucru, nu vom ajunge niciodată acolo.

De aceea este bine să acordăm mai multă atenție propriei noastre planete, sărăciei și inegalității de lângă noi”, mai spune europarlamentarul din grupul S&D.

Cu această ocazie el face apel la Parlamentul European să investească mai mult în cercetare și inovare.

”Parlamentul insistă mereu pentru mai multe investiții. Dar aș spune că investițiile în cercetare și inovare nu sunt niciodată suficiente.

Cercetarea și inovarea nu se reduc la satisfacția descoperirilor în spațiu, ci duc și la descoperiri importante precum laserele în sănătate și industrie sau scannerele medicale care pot salva vieți. Așadar, chiar dacă nu găsim viață în afara Pământului, cercetarea ne va ameliora viața de zi cu zi”, a încheiat George Grammatikakis. (I.D)

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră