Europa gardurilor. Austria îşi ridică unul la graniţa cu Ungaria

21 Sep 2016 | scris de Istvan Deak
Europa gardurilor. Austria îşi ridică unul la graniţa cu Ungaria


Gardul, situat în apropierea punctului de trecere din oraşul Nickelsdorf, va fi ridicat dacă Austria decide să activeze unele măsuri mai dure care i-ar putea permite să întoarcă rapid din drum un mare număr de migranţi care speră să solicite azil în momentul în care ajung la graniţă.
Autorităţile au început să pregătească o bază pe care ar putea fi ridicat rapid un gard de-a lungul unei fâşii de 1,9 km la graniţa cu Ungaria, chiar lângă punctul de trecere folosit de sute de mii de migranţi în urmă cu un an, când Europa a fost copleşită de un val de imigranţi.
Pregătirile, care implică introducerea unor ţevi verticale în pământ, în care vor fi fixaţi stâlpii de susţinere a gardului, au început luni, dar încă nu s-a luat o decizie finală în ceea ce priveşte ridicarea gardului, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei.
La rândul ei, Ungaria a construit un gard de-a lungul graniţei sale cu Serbia, iar ţările balcanice au introdus propriile restricţii la frontierele proprii, în coordonare cu Austria, închizând în mare parte acea rută către inima Europei.
După afluxul masiv de anul trecut, în care Austria a acceptat aproximativ 90.000 de solicitanţi de azil, peste 1% din populaţia sa, Guvernul din Viena a declarat că va permite doar unui număr de 37.500 de persoane să depună cerere pentru azil în 2016. Numărul cererilor pentru azil a ajuns la 26.400 luna trecută şi se apropie de limita impusă.
Austria a construit o barieră de 4 km de-a lungul graniţei cu Slovenia când fluxul de imigranţi şi-a schimbat cursul spre acea frontieră. În plus, autorităţile austriece au declarat că vor ridica o altă barieră la punctul de trecere Brenner cu Italia dacă fi necesar.

Alte stiri din Externe

Ultima oră