Erdogan amenință cu desființarea Curții Constituționale, după ce doi jurnaliști au fost eliberați din închisoare

11 Mar 2016 | scris de Cristi Ionescu
Erdogan amenință cu desființarea Curții Constituționale, după ce doi jurnaliști au fost eliberați din închisoare

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a criticat Curtea Constituțională, care a pus în libertate doi jurnaliști adversari ai regimului său, amenințând că va pune în cauză existența instituției dacă aceasta va recidiva.

''Curtea Constituțională sper că nu va încerca să recidiveze într-un mod în care va pune în chestiune existența și legitimitatea sa'', a declarat Erdogan într-un discurs public.

Can Dündar, redactor-șef al cotidianului Cumhuriyet, și Erdem Gül, șeful biroului din Ankara al publicației, au fost încarcerați în noiembrie pentru spionaj, divulgarea de secrete de stat și tentativă de lovitură de stat pentru că au relatat în articolele lor despre livrările de arme ale Ankarei către rebelii islamiști în Siria. Curtea Constituțională a ordonat eliberarea lor în februarie, după 92 de zile de detenție, dar ei urmează să fie judecați începând din 25 martie și riscă închisoarea pe viață.

Furios, șeful statului turc și-a înmulțit criticile publice la adresa instituției, afirmând că ''nu are respect'' și ''nu se va supune'' deciziei acesteia, reamintește AFP. Vineri, el i-a acuzat pe membrii instituției că au emis o hotărâre ''împotriva țării și a poporului''.

Alte stiri din Externe

Ultima oră