Elveția intră în recesiune!

26 Aug 2015
Elveția intră în recesiune!
Pentru prima dată din 2009, Elveția va anunța, vineri, că intră în recesiune, plătind astfel scump decizia de a liberaliza francul.

In urma cu 7 luni, banca centrala din Tara Cantoanelor a decis sa renunte la paritatea maxima intre moneda locala si euro, relatează Bloomberg. O analiza Reuters, citată de Economic Times, arată că  produsul intern brut a scăzut cu 0,1% in perioada aprilie-iunie 2015, fiind al doilea trimestru consecutiv de contractie economica, ceea ce inseamna intrarea in recesiune tehnica. Francul elvețian s-a apreciat cu 11% comparativ cu euro, de la decizia neasteptata a bancii centrala din 15 ianuarie.

Cu toate acestea, analiștii economici apreciază că recesiunea va fi de scurtă durată. Produsul intern brut va avansa in trimestru al treilea, cu 0,1% si cu 0,2% in ultimele trei luni ale anului.


Switzerland is likely to confirm on Friday that it has fallen into its first recession since 2009, the clearest sign yet of the country's struggles this year with a strong currency.

Read more at:
http://economictimes.indiatimes.com/articleshow/48683614.cms?utm_source=contentofinterest&utm_medium=text&utm_campaign=cppst

Alte stiri din Externe

Ultima oră