Elon Musk acuză Australia de cenzură dupa ce i s-a ordonat să blocheze pentru utilizatorii din întreaga lume videoclipurile cu un episcop înjunghiat

23 Apr 2024
Elon Musk acuză Australia de cenzură dupa ce i s-a ordonat să blocheze pentru utilizatorii din întreaga lume videoclipurile cu un episcop înjunghiat

Miliardarul  Elon Musk a acuzat Australia de cenzură după ce un judecător australian a decis că platforma sa de socializare X trebuie să blocheze utilizatorii din întreaga lume să acceseze videoclipurile cu un episcop înjunghiat într-o biserică din SydneyPrim-ministrul australian Anthony Albanese l-a descris pe Elon Musk  drept un „miliardar arogant" , scrie Le Figaro.

Elon Musk a anunțat marți că rețeaua sa de socializare X va face apel la o ordonanță emisă de instanțele australiene prin care o forțează să elimine videoclipurile cu un atac în care un episcop a fost înjunghiat într-o biserică din Sydney. Această ordonanță, solicitată de organismul australian responsabil cu supravegherea internetului eSafety, îi ordonă lui X, fostul Twitter, să ascundă videoclipurile care arată un episcop din Sydney înjunghiat în timpul unei predici transmise în direct.

Materialul a fost geoblocat din Australia, dar a ramas disponibil în altă parte.

Platforma X a spus că a primit ulterior o nouă solicitare de la eSafety prin care îi cere să „rețină mesajele la nivel global” și amenință platforma cu o amendă zilnică de 785.000 de dolari australieni (500.000 de dolari SUA) dacă nu se conformează acestei solicitări.

Elon Musk a denunțat acest tip de „interdicții globale de conținut” pe rețeaua de socializare , asigurându-se că autoritatea de reglementare nu are „puterea de a dicta conținutul pe care utilizatorii X îl pot vedea la scară globală

Rețeaua de socializare a ignorat solicitările care i-au fost făcute de a elimina aceste imagini în întreaga lume, iar miliardarul a indicat că, în numele libertății de exprimare, va face recurs la această ordonanță. „Suntem îngrijorați de faptul că, dacă ORICAREI țări i se permite să cenzureze conținutul pentru TOATE țările, așa cum a cerut „Comisarul E-Safety” din Australia, atunci ce ar opri ORICE țară să controleze întregul internet ”, a spus miliardarul. pe X. „Am cenzurat deja conținutul în cauză pentru Australia, în așteptarea acțiunii în justiție, și este stocat doar pe servere din Statele Unite ”, a adăugat el.

Albanese îl numește pe Musk „miliardar arogant”

Prim-ministrul australian Anthony Albanese l-a descris pe Elon Musk la ABC drept un „miliardar arogant care crede că este deasupra legii, dar și deasupra decenței” . „Ideea că cineva ar putea merge în instanță pentru dreptul de a difuza conținut violent pe o platformă arată cât de departe este dl Musk de realitate ”, a spus Anthony Albanese. Episcopul Mar Mari Emmanuel a fost rănit la cap și la piept săptămâna trecută de un băiat de 16 ani, ceea ce a dus la o revoltă printre credincioși la biserica creștină asiriană din vestul Sydney.

Autoritățile australiene și-au exprimat îngrijorarea că videoclipul cu atacul, care s-a răspândit pe scară largă pe rețelele de socializare, alimentează tensiunile. De când Legea privind siguranța online a fost adoptată în 2021, Australia i-a făcut responsabili pe giganții tehnologici pentru ceea ce utilizatorii lor postează online.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră