Rămășițe ale avionului EgyptAir, localizate. Ce spun locuitori ai insulei elene Karpathos

19 Mai 2016 | scris de Marina Constantinoiu
Rămășițe ale avionului EgyptAir, localizate. Ce spun locuitori ai insulei elene Karpathos


Este vorba despre veste de salvare și bucăți de plastic, care plutesc în apa Mării Mediterane.
Jurnalista CNN Christiane Amanpour a scris pe Twitter: „Vicepreședintele EgyptAir mi-a spus: 'Am găsit epava zborului MS804'”.
Avionul companiei EgyptAir care făcea legătura între Paris și Cairo și care a dispărut de pe ecranele radarelor s-ar fi prăbușit la 130 de mile marine în largul insulei grecești Karpathos. Locuitorii acestei insule, precum și căpitanul unei nave grecești, au afirmat că au văzut o explozie în aer, scrie lefigaro.fr.

CITIȚI ȘI:

Avion EgyptAir, cu 66 de persoane la bord, DISPĂRUT de pe radare. Oficial egiptean: Aeronava s-a prăbuşit


Avionul transporta 66 de persoane, dintre care un copil și doi bebeluși, precum și 10 membri ai echipajului. Printre cei aflați la bord se numărau 30 de egipteni și 15 francezi.
Joi, la 03:26, turnul de control din Atena a fost contactat de pilotul avionului Airbus A320 care traversa spațiul aerian grec. El survola insula Kea în acel moment, iar pilotul egiptean a avut un schimb de cuvinte cu colegii greci. ”Tonul era cald, chiar ne-a mulțumit în greacă, spunând Efharisto (mulțumesc)”, a declarat șeful controlorilor de trafic. Acesta a precizat că nu a fost primit niciun mesaj de urgență, SOS.
După 11 minute, când avionul EgyptAir tocmai intra în spațiul aerian egiptean, în largul insulei Karpathos, la 280 km de coastele egiptene, semnalul a dispărut de pe radar.
Grecii au fost cei care au lansat imediat alerta și au trimis un avion de tip C130, apoi un al doilea și o fregată. Ulterior, autoritățile franceze, cipriote și egiptene s-au mobilizat rapid. Franța a trimis și ea imediat un Falcon 50 pentru a ajuta la căutarea avionului dispărut.
La jumătatea zilei, Panos Kamenos, ministrul grec al Apărării, a dat elemente care indicau o prăbușire.
Surse din cadrul Administrației SUA și din serviciile de informații americane, citate de CNN, spun că avionul probabil a avut o bombă la bord.
Probabilitatea unui atac terorist este mai mare decât cea a unei defecțiuni tehnice, a afirmat și ministrul egiptean al Aviației civile, Sherif Fatih.

Alte stiri din Externe

Ultima oră