Avion EgyptAir, cu 66 de persoane la bord, DISPĂRUT de pe radare. Oficial egiptean: Aeronava s-a prăbuşit

19 Mai 2016 | scris de Veronica Micu
Avion EgyptAir, cu 66 de persoane la bord, DISPĂRUT de pe radare. Oficial egiptean: Aeronava s-a prăbuşit

UPDATE 14:30 - Președintele francez Francois Hollande a confirmat că aeronava EgyptAir "s-a prăbușit".

"Avem datoria de a afla tot ce s-a întâmplat. Nicio ipoteză nu este privilegiată, niciuna nu este exclusă. În același timp, avem datoria de a trage toate concluziile, fie că este vorba despre un accident, fie că este un act terorist", a mai spus Hollande, potrivit Le Monde.

UPDATE 11:50 - Surse aeroportuare citate de agențiile internaționale de presă au declarat că aeronava EgyptAir s-ar fi prăbușit în largul insulei grecești Karpathos, în spațiul aerian egiptean.

Premierul Egiptului, Sherif Ismail, a declarat că este prea devreme pentru a exclude orice variantă pentru a explica incidentul, inclusiv terorismul.

"Nu putem exclude nimic la acest moment și nici confirma nimic. Operațiunile de căutare trebuie încheiate pentru a cunoaște cauza", a spus Ismail.

UPDATE 10:25 - Oficiali din cadrul aviației civile egiptene, dar și din cadrul companiei EgyptAir, au declarat pentru Reuters, sub protecția anonimatului, că aeronava s-ar fi prăbușit în Marea Mediterană. Compania aeriană susține însă că nu se cunosc deocamdată motivele dispariției aeronavei.

UPDATE 09:40 - Guvernul francez a convocat o reuniune ministerială de urgență în urma dispariției avionului EgyptAir.

"În acest moment, nicio ipoteză privind cauzele dispariției nu poate fi exclusă. Suntem în contact strâns cu autoritățile egiptene, atât civile, cât și militare. Autoritățile egiptene au trimis deja echipe de recunoaștere aeriană la fața locului, iar Franța este gata să ajute la căutări dacă autoritățile egiptene o vor solicita, bineînțeles", a declarat premierul Manuel Valls pentru postul de radio RTL.

UPDATE 09:10 - EgyptAir anunță pe Twitter că la bordul avionului 15 francezi, 30 de egipteni, doi irakieni, un britanic, un belgian, un cetățean din Arabia Saudită, un cetățean din Kuwait, un cetățean din Sudan, un cetățean din Republica Ciad, un portughez, un algerian și un canadian.

UPDATE 08:45 - Grecia s-a alăturat armatei egiptene în operațiunile de căutare a avionul EgyptAir dispărut. Informația a fost confirmată de ministerul Apărării de la Atena, care a anunțat că a desfășurat o fregată și aviație militară în sudul Mării Mediterane.

Armata egipteană a desfășurat și ea avioane de recunoaștere și nave pentru a încerca să localizeze aparatul și eventual să salveze supraviețuitori.

EgyptAir a informat, prin intermediul unui comunicat postat pe Twitter, că zborul MS804 era efectuat de un avion care decolase miercuri noaptea la orele 23:09 de pe aeroportul "Charles de Gaulle" din Paris, urmând să aterizeze la Cairo joi dimineață.

Ministrul egiptean al aviației civile a declarat că echipele de prim-ajutor efectuează operațiuni de căutare a avionului, relatează Reuters

Potrivit site-ului de monitorizare flightradar24.com, ultima poziție înregistrată a avionului a fost deasupra Mării Mediterane.

Compania aeriană a anunțat că zborul MS804 se afla la o altitudine de 37.000 de picioare și intrase în spațiul aerian egiptean când a dispărut de pe radare joi, la ora locală 02:45 (00H45 GMT), precizând că este vorba de un aparat Airbus A320.

Potrivit ziarului guvernamental egiptean Ahram, echipajul nu a trimis niciun fel de semnal de alarmă înainte de dispariția avionului. Ultimul contact al echipajului cu turnul de control a fost făcut cu zece minute înainte de dispariția aparatului de zbor.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră