“Copiii sărăci din România sunt principala victimă a crizei refugiaților. Donațiile sunt la 30%”

07 Noi 2016 | scris de Istvan Deak
“Copiii sărăci din România sunt principala victimă a crizei refugiaților. Donațiile sunt la 30%”

Tinerii din zona Kiel adună periodic haine, bani și mâncare pentru a-i aduce în România. Casa de copii, creată de un neamț în 1989, este obligată să se autofinanțeze.

“Donațiile au ajuns la 30% din ce aveam în mod normal. Datoriile instituției au ajuns la 14.000 de euro. Din acest motiv mai sunt doar 20 de copii în clădire, înainte erau 70, cei mai mulți cu handicap fizic sau mental. Mulți copii au fost obligați sa plece”, spune cu regret Beck, pentru Kieler Nachrichten.

Deși nu este foarte popular să spui așa ceva, el a indentificat motivul principal pentru această situație. “Nu e vorba că germanii nu mai sunt la fel de darnici, ci faptul că toată lumea din Germania, organizații și firme, este axată pe criza refugiaților, pe ajutorul pentru sirieni și afgani.

Copiii săraci din România au cel mai mult de pierdut. Sărăcia din România este șocantă. Centrul orașului Alba-Iulia este modern și frumos, dar cum te îndepărtezi dai de sărăcie și disperare. Oameni în toată firea bat la ușa casei de copii și cer resturi de mâncare. Contrastul dintre săraci și bogați în România, țară UE, te marchează pe veci”, adaugă acesta.

Nemții pregătesc deja transportul de Crăciun și fac apel la toți cei interesați să li se alăture cu orice donație pot oferi. “Am pregătit paturi, alimente, dar avem la dispoziție doar o remorcă mică. Mai mult nu ne putem permite”, a încheiat germanul, care a mai subliniat că, dacă situația nu se schimbă, mai ales din partea autorităților locale din România, casa de copii va trebui închisă.

Alte stiri din Externe

Ultima oră