Pe Trump l-a părăsit şeful de campanie. Ce scandal se ascunde în spatele demisiei

19 Aug 2016 | scris de Marina Constantinoiu
Pe Trump l-a părăsit şeful de campanie. Ce scandal se ascunde în spatele demisiei

Lobby-stul Paul Manafort, care a condus în ultimele patru luni campania prezidenţială a republicanului, şi-a anunţat vineri demisia, după ce autorităţile ucrainene au publicat fragmente din mai multe registre contabile, care demostrează că partidul prorus al fostului preşedinte Viktor Ianukovici a efectuat mai multe plăţi în conturile campaniei.
Şi este vorba despre mai multe milioane de euro, scrie lexpress.fr. Consultantul politic era pe atunci consilier pentru relaţii publice al fostului preşedinte ucrainean şi al Partidului Regiunilor. Ianukovici a fost îndepărtat de la putere printr-o revoltă populară, cu caracter proeuropean, în februarie 2014.

New York Times a susţinut că Manafort a beneficiat în perioada 2007-2015 de plăţi ilegale în valoare de 12,7 milioane de dolari de la Executivul lui Ianukovici.
Manafort a dezminţit acuzaţiile, susţinând că documentele descoperite de autorităţile ucrainene nu demostrează nimic. El a negat că ar fi primit vreo plată la negru.
Anterior, Hillary Clinton, candidata democrată la Casa Albă, a catalogat drept "tulburătoare" dezvăluirile ziarului american şi l-a îndemnat pe contracandidatul ei republican să facă lumină în privinţa unora dintre colaboratorii lui direcţi şi a relaţiilor lor cu Kremlinul şi alte interese proruse.
Numele lui Manafort, un strateg republican încă din anii '70 recrutat pentru a face ordine în campania lui Donald Trump pentru Casa Albă, figurează în registre contabile secrete, aflate în prezent pe mâna unor anchetatori guvernamentali ucraineni.

Alte stiri din Externe

Ultima oră