Studiu: Un elev de clasa a șasea îl bate la gramatică pe Donald Trump

19 Mar 2016 | scris de Magda Marincovici
Studiu: Un elev de clasa a șasea îl bate la gramatică pe Donald Trump


Cercetătorii americani au comparat arta de a vorbi a președinților SUA din ultimele două secole. Arta de a vorbi este un atu important în politică, dar pare să nu fie decisivă pentru a ajunge la Casa Albă.

De exemplu, George Washington și George W. Bush au fost oratori mediocri, chiar dacă susținătorilor acestora le este foarte greu să recunoască. De altfel, în ultimele două secole, SUA a avut puțini președinți care s-au dovedit mari oratori.

Un studiu universitar a analizat calitățile de oratori ale mai multor președinți. Cercetarea, efectuată de Universitatea Carnegie Mellon (Pennsylvanie), a analizat discursurile, clasificându-le de la I, echivalent cu cursul primar, până la XII, echivalent cu cursul terminal. Rezultatul: majoritatea șefilor de stat au o gramatică de nivelul 4-6. Și, potrivit acestui studiu, citat de Atlantico, Donald Trump se plasează chiar mai jos.

Concluziile s-au formulat pe baza declarațiilor de candidatură și discursurilor din campanii ale celor cinci candidați aflați în cursă: Ted Cruz, Hillary Clinton, Marco Rubio, Bernie Sanders et Donald Trump.

Alte stiri din Externe

Ultima oră