Donald Trump îl acuză pe George Bush că a minţit pentru a invada Irakul

14 Feb 2016 | scris de Marina Constantinoiu
Donald Trump îl acuză pe George Bush că a minţit pentru a invada Irakul


Miliardarul Donald Trump, care se află în fruntea sondajelor de opinie pentru învestitura republicană, l-a atacat violent pe Jeb Bush, dezbaterea deviind spre invective şi acuzaţii de minciună.
Trump s-a luat de fostul preşedinte George Bush, acuzându-l că a minţit ţara în privinţa situaţiei din Irak, pentru a putea invada acest stat, atacându-l că în acest fel a făcut America vulnerabilă din punctul de vedere al siguranţei.
„Au minţit”, a spus Trump, cu referire la Administraţia Bush. „Au spus că în Irak sunt arme de distrugere în masă, dar nu era nimic. Iar ei ştiau că nu era nimic acolo. Nu era nicio armă de distrugere în masă”, a tunat Trump.
El l-a atacat pe Jeb Bush, spunând că ascultându-l pe el şi pe alţii ca el, America acţionează în Orientul Mijlociu de 15 ani şi n-a câştigat nimic.
Bush l-a atacat la rândul său pe Trump, spunând că îşi ghidează politica externă inspirit din emisiunile de la televizor. Jeb va fi susţinut pentru prima oară într-un miting electoral de fratele său, George, fostul preşedinte, luni, în Carolina de Sud.
Trump nu s-a mulţumit cu atât şi i-a reamintit lui Bush că World Trade Center s-a prăbuşit înn timpul preşedinţiei fratelui său.

Alte stiri din Externe

Ultima oră