O româncă, numită șef al Delegației UE într-o țară africană

02 Sep 2015
O româncă, numită șef al Delegației UE într-o țară africană
Ministerul Afacerilor Externe salută decizia Înaltului Reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe și politică de securitate privind numirea expertului român Denisa-Elena Ionete în poziția de șef al Delegației UE în Ciad.

La 31 august Serviciul European de Acțiune Externă (SEAE) a anunțat numirea a 19 noi șefi de delegații ale Uniunii Europene, potrivit unui comunicat al MAE. Denisa-Elena Ionete ocupă în prezent funcția de șef al Unității Managementul Crizelor și Situațiilor de Fragilitate (Fragility and Crisis Management Unit), Directoratul General Cooperare Internațională și Dezvoltare (DEVCO) din cadrul Comisiei Europene.

''Adresez sincere felicitări doamnei Denisa-Elena Ionete pentru obținerea acestei poziții înalte în structura Serviciului European de Acțiune Externă. Această numire confirmă calitatea experților români care ne reprezintă cu succes în cadrul instituțiilor europene și contribuie la asigurarea unei prezențe din ce în ce mai consistente a României în domenii de interes major de pe agenda Uniunii'', a declarat ministrul Bogdan Aurescu, potrivit comunicatului.

În acest moment, prezența românească în cadrul Serviciului European de Acțiune Externă se ridică la 15 persoane, din care 8 în centrala de la Bruxelles și 7 în delegațiile UE.

Denisa-Elena Ionete a ocupat timp de opt ani (1998-2006) funcția de ofițer de programe UNICEF în Gabon, Nigeria, Palestina și Afganistan.

De asemenea, printre pozițiile ocupate anterior, se numără cea de funcționar NATO (iunie 2006 — septembrie 2011) și cea de șef al Unității Managementul Crizelor și Situațiilor de Fragilitate/Fragility and Crisis Management Unit (2011 — prezent) în cadrul Comisiei Europene.

Alte stiri din Externe

Ultima oră