CRIZA MIGRAŢIEI îi bagă în şedinţe pe miniştrii de Externe din statele membre ale Grupului de la Vişegrad. Care este poziţia acestora

20 Sep 2015
CRIZA MIGRAŢIEI  îi bagă în şedinţe pe miniştrii de Externe din statele membre ale Grupului de la Vişegrad. Care este poziţia acestora
Miniștrii de Externe din statele membre ale Grupului de la Vișegrad - Polonia, Cehia, Slovacia și Ungaria - se vor reuni luni la Praga, împreună cu omologul din Luxemburg, țară care exercită președinția prin rotație a UE, pentru a discuta pe tema crizei migrației, a anunțat duminică șeful diplomației poloneze Grzegorz Schetyna, transmite AFP. 

„Luni dimineață vom avea la Praga o reuniune a miniștrilor afacerilor externe din Grupul de la Vișegrad cu ministrul luxemburghez. Marți se vor întâlni miniștrii de interne (din UE). Sunt întrevederi importante, sunt momente cheie pentru rezolvarea problemelor importante pentru prezentul dar mai ales pentru viitorul Europei", a declarat ministrul polonez de Externe, potrivit agerpres.ro. Țările din Grupul de la Vișegrad se opun sistemului de cote de repartiție a migranților, care a fost propus de Bruxelles.

Câţi refugiaţi urmează să fie repartizaţi României


România ar trebui să primească 6.351 de refugiaţi, potrivit unei distribuiri făcute de Comisia Europeană, transmite Reuters, care citează surse europene. Asta în condiţiile în care premierul Victor Ponta a spus că România nu poate primi mai mult de 1.500 de persoane. România va primi acest număr de refugiaţi dintr-un număr total de 160.000 de imigranţi. Propunerea Comisiei Europene va fi făcută publică miercuri, potrivit Reuters. În total, 160.000 de refugiaţi, aflaţi în Grecia (66.400), Italia (39.600) şi Ungaria (54.000), vor fi relocaţi. Un anunţ oficial privind noile cote urmează să fie făcut miercuri de preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker.

Ce a declarat Victor Ponta în problema refugiaţilor

Victor Ponta a declarat că şedinţa CSAT în care se va discuta despre criza refugiaţilor va avea loc, cel mai probabil, săptămâna viitoare, când se va decide asupra cotei de refugiaţi, adăugând că, în opinia sa, România nu poate accepta mai mult decât capacitatea sa de 1.500 de locuri. Şi Polonia a anunţat că nu poate primi mai mult de 2.000 de persoane. În noua schemă propusă de CE, Varşovia ar trebui să primească aproape 12.000 de persoane.

Alte stiri din Externe

Ultima oră