Concedieri de personal la două aeroporturi franceze. Motivul: suspiciuni de radicalizare

28 Noi 2015 | scris de Gabriela Antoniu
Concedieri de personal la două aeroporturi franceze. Motivul: suspiciuni de radicalizare

În acelaşi timp, în condiţiile în care autorităţile vor să revizuiască personalul din zonele unde e nevoie de mai multă securitate, Riffault a avertizat că numărul persoanelor care îşi vor pierde dreptul de muncă va creşte.

Pentru a putea lucra în zone cu înalt grad de securitate, angajaţii trebuie să facă un anumit control pentru a primi undă verde din partea statului, inclusiv de la serviciile de informații.

“ 86.000 de premise de muncă din ariile de securitate vor fi revăzute”, a spus Riffault, adăugând că se va începe cu cei 5000 de agenţi de securitate ai aeroportului.

Verificarea angajaţilor se va face cu ajutorul serviciilor secrete şi se va concentra pe ceea ce au făcut aceştia înainte de a obţine dreptul de muncă. Parametrii de evaluare vor include posibilitatea radicalizării ca factor ce generează probleme din punct de vedere al securităţii şi siguranţei.

De la declararea stării de urgenţă, autorităţile aeroportuare au făcut percheziţii în dulapurile a peste 4000 de angajaţi. Nu au fost găsite droguri şi nici arme, a spus Riffault, doar nişte literatură religioasă, pe care a catalogat-o drept elemente de propagandă avansată.

Din punct de vedere al siguranţei, toţi pasagerii sunt supuşi controlului la graniţă, a spus directorul Poliţiei de Frontieră, Patrice Bonhaume. În prezent, 130.000-140.000 de pasageri trec în fiecare zi prin aeroportul Roissy. Pentru a oferi mai multă siguranţă pe aeroport, Poliţia de Frontieră a instalat filtre şi verifică prin sondaj autovehiculele care se îndreaptă spre Charles de Gaulle.

Alte stiri din Externe

Ultima oră