COD ROȘU de incendiu în portul Valparaiso din Chile (VIDEO)

09 Oct 2015
COD ROȘU de incendiu în portul Valparaiso din Chile (VIDEO)
Biroul național pentru situații de urgență (Onemi) din Chile a decretat joi seară cod roșu de incendiu în portul Valparaiso, relatează AFP, conform Agerpres. "Zece case au suferit pagube din cauza incendiului", a anunțat Onemi care a decretat alerta la ora locală 22.00 (01.00 GMT).

Poliția efectuează o evacuare preventivă a circa 15 case, iar pompierii "sunt pe cale să controleze flăcările, a adăugat Onemi.
 
Comandantul pompierilor din Valparaiso, Enzo Gallardo, a declarat pentru radio Cooperativa că pompierii "sunt pe cale să controleze complet focul". Doi pompieri voluntari au suferit contuzii ușoare și trei persane au suferit tăieturi minore din cauza spargerii geamurilor.
 
Onemi a justificat codul rușu de incendiu reamintind "condițiile topografice" extreme din portul Valparaiso, vizitat anual de mii de turiști care vin să admire casele colorate construite pe dealuri.
 
În martie, un incendiu de pădure în acest sector a ucis o persoană și a distrus 600 de hectare de vegetație. Iar la începutul anului 2014, un incendiu violent a ucis 15 persoane și a distrus circa 3.000 de case, provocând peste 12.000 de sinistrați.
 

Alte stiri din Externe

Ultima oră