Clădirea istorică a Bursei de Valori din Copenhaga datând din secolul al XVII-lea este în flăcări

16 Apr 2024
Clădirea istorică a Bursei de Valori din Copenhaga datând din secolul al XVII-lea este în flăcări

Bursa de Valori din Copenhaga a fost construită între 1619 și 1640 fiind una dintre cele mai vechi clădiri din oraș. Turnul emblematic al acestei clădiri din secolul al XVII-lea s-a prăbușit în incendiu, scrie Le Monde

Clădirea istorică a vechii Burse de Valori din Copenhaga, datând din secolul al XVII-lea , este în flăcări, iar turnul său emblematic s-a prăbușit în incendiu, a notat un jurnalist de la Agence France-Presse (AFP), marți, 16 aprilie. Serviciile de salvare daneze sunt la fața locului, cu autospeciale de pompieri înconjurând clădirea care găzduiește acum Camera de Comerț Daneză, lângă Parlament.

Incendiul a izbucnit marți dimineață, potrivit jurnalistului AFP care a văzut dispărând în flăcări turla înaltă de 54 de metri a clădirii.

„Din cauza unui incendiu din Børsen, suntem prezenți masiv în centrul orașului Copenhaga ”, a declarat poliția capitalei pe rețeaua de socializare X , precizând că au blocat circulația unor părți ale orașului.

„Ne confruntăm cu un spectacol teribil ”, a răspuns Camera de Comerț Daneză Dansk Erhverv. „Bursa de valori este în flăcări. Toată lumea este rugată să stea departe de zona din jurul Slotsholmen. Pompierii sunt la fața locului ” 

„Suntem profund mișcați. Incendiul a izbucnit la 7:30 a.m. și încă salvăm tot ce poate fi salvat”, a adăugat directorul său, Morten Langager.

Alte stiri din Externe

Ultima oră