Cine crede Putin că va conduce lumea

02 Sep 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Cine crede Putin că va conduce lumea

În prima zi a noului an școlar din Rusia, elevii au primit o lecție importantă direct de la președintele lor, Vladimir Putin: despre cine crede el că va conduce lumea, relatează CNN.

Vorbind elevilor în timpul unei "lecții deschise" naționale din orașul Yaroslavl, aflat la nord-est de Moscova, președintele rus Vladimir Putin a afirmat că lumea va fi condusă de țara care va deveni lider în domeniul inteligenței artificiale (AI).

"Inteligența artificială este viitorul nu numai al Rusiei, ci al întregii omeniri", a spus Putin. "Există oportunități uriașe, dar și amenințări care sunt greu de anticipat astăzi. Oricine va deveni lider în această sferă va deveni conducătorul lumii", a spus el, adăugând că ar fi mai bine să împiedicăm o anumită "pereche de mâini" să obțină un monopol în domeniu.

Dacă Rusia devine lider în dezvoltarea inteligenței artificiale, "vom împărți tehnologia noastră cu restul lumii, așa cum facem acum cu tehnologia atomică și nucleară", a mai spus Putin. Afirmaţiile liderului de la Kremlin nu sunt decât ecoul preocupărilor din ultimul timp ale oamenilor de ştiinţă ruşi şi din întreaga lume.

Peste un milion de elevi din Rusia urmau să vizioneze online lecția deschisă televizată, intitulată "Rusia axată pe viitor", conform Kremlinului.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră