Americanii îi bănuiesc pe pakistanezi că au încercat să le otrăvească un agent CIA, după lichidarea lui bin Laden

06 Mai 2016 | scris de Marina Constantinoiu
Americanii îi bănuiesc pe pakistanezi că au încercat să le otrăvească un agent CIA, după lichidarea lui bin Laden


Potrivit oficialilor americani, serviciile speciale pakistaneze au încercat să-l otrăvească pe șeful CIA de la Islamabad, după ce serviciile speciale americane l-au ucis pe liderul rețelei teroriste Al-Qaida, Osama bin Laden, în 2011, scrie The Washington Post.
La două luni după eliminarea ”teroristului numărul unu”, șeful biroului CIA din Pakistan, Mark Kelton, a ajuns pe patul de spital din cauza unei maladii misterioase.
Starea pacientului s-a ameliorat abia după o operație la stomac. CIA, precum și Mark Kelton însuși presupun că a fost vorba despre o otrăvire.
Ziarul The Washington Post a reamintit, de asemenea, că acum cinci ani relațiile pakistano-americane erau destul de tensionate. Printre altele, serviciile secrete ale celor două țări refuzau categoric orice cooperare.
CIA nu dispune totuși de dovezi concrete care să arate că a avut loc o tentativă de otrăvire. Dar ziarul american precizează că serviciile de informații pakistaneze au fost implicate în numeroase comploturi contra unor jurnaliști, diplomați și a altor persoane.

Alte stiri din Externe

Ultima oră