Prima doamnă a Chinei şi-a eclipsat soţul?

18 Oct 2015
Prima doamnă a Chinei şi-a eclipsat soţul?
Președintele Chinei Xi Jinping și soția sa, Peng Liyuan, vor merge marţi la Londra, în prima vizită de stat din ultimul deceniu şi vor fi cazaţi la Palatul Buckingham, prilej cu care publicaţia britanică The Telegraph face o prezentare a primei doamne de la Beijing, într-o galerie foto.

Conform publicaţiei amintite, Prima Doamnă a Chinei, Peng Liyuan, este o cântăreață care a intrat în umbră din cauza poziţiei înalte în stat ocupate de soţul său, dar care a reuşit să dea un pic de strălucire unui rol ţinut ascuns zeci de ani. 

Când soţul său s-a alăturat celui mai înalt for de conducere din China, în 2007, Peng Liyuan era de departe mult mai cunoscută. Ea s-a retras dintr-un show tv, ceea ce a dus la speculaţii, cum că ar fi vrut să evite să-şi eclipseze soţul. De atunci, abia mai este amintită în presa de stat din China, strict controlată.

Peng provine din Shandong, o provincie din estul Chinei, renumită pentru bujori, din acest motiv fiind supranumită de admiratorii săi Zâna Bujorilor. Ea s-a înrolat în armată la vârsta de 18 ani. O biografie semioficială, postată pe site-urile chinezeşti, arată cum a început ca un soldat obişnuit, dar apoi a început să cânte pentru a ridica moralul trupelor. A cântat în 50 de ţări.

Imaginile din The Telegraph o prezintă alături de importanţi lideri politici şi soţiile acestora, printre care Angela Merkel, Vladimir Putin, Michelle Obama, Regina Mathilde a Belgiei.

Mai multe fotografii AICI.


Alte stiri din Externe

Ultima oră