Fukushima: În premieră, oficial, este recunoscut că radiaţiile sunt cauza leucemiei unui muncitor

20 Oct 2015
Fukushima: În premieră, oficial, este recunoscut că radiaţiile sunt cauza leucemiei unui muncitor
Guvernul japonez a recunoscut pentru prima dată că leucemia unui muncitor de la centrala nucleară de la Fukushima este provocată de radiaţii, a anunţat, marţi, ministerul Sănătăţii, transmite AFP.

Până acum, chiar dacă şi alţi foşti angajaţi la Fukushima Daiichi, care au fost prezenţi la tsunami-ul din 11 martie 2011 din nord-estul Japoniei, s-au îmbolnăvit de cancer, acum, este pentru prima dată când expunerea la radioactivitate este în mod oficial recunoscută ca fiind cauza declanşării leucemiei. « Acest caz întruneşte toate condiţiile penntru recunoaştere", a explicat un funcţionar al ministerului în timpul unei conferinţe de presă de la Tokyo.

Fostul muncitor avea aproximativ 30 de ani în perioada octombrie 2012 – decembrie 2013, când a lucrat la centrala Fukushima Daiichi. El a mai lucrat câteva luni tot într-o incintă nucleară diferită.

În afara acestei recunoaşteri, trei cazuri sunt în curs de examinare, a precizat ministerul Sănătăţii nipon, care, anterior, a respins mai multe dosare supuse atenţiei de foşti angajaţi la centrala nucleară Fukushima. 

Alte stiri din Externe

Ultima oră