„Ce e mai rău abia urmează” spune Emmanuel Macron după convorbirea sa cu Putin „foarte hotărât”

03 Mar 2022
„Ce e mai rău abia urmează” spune Emmanuel Macron după convorbirea sa cu Putin „foarte hotărât”

Emmanuel Macron crede că „ce e cel mai rău urmează să vină” în Ucraina după schimbul său telefonic cu Vladimir Putin care și-a exprimat „foarte marea hotărâre” de a-și continua ofensiva, al cărei scop este „preluarea controlului” asupra întregii țări, potrivit palatului Elysee citat de Le Figaro.

În timpul unei discuții telefonice de 1h30 președintele rus i-a spus omologului său francez că operațiunea armatei ruse se desfășoară „conform planului” planificat de Moscova și că se va „înrăutăți” dacă ucrainenii nu-i acceptă condițiile, a spus președinția franceză.

„Anticiparea președintelui (Macron) este că ceea ce e cel mai rău abia urmează să vină, având în vedere ceea ce i-a spus președintele Putin”, potrivit palatului Elysée.

În cadrul acestei convorbiri, Vladimir Putin și-a exprimat, de asemenea, „dezacordul” cu discursul ținut cu o zi înainte de Emmanuel Macron dedicat Ucrainei și a amenințat că va adăuga „cereri suplimentare” listei deja lungi de revendicări la Kiev în vederea discuțiilor, a adăugat aceeasi sursă pentru postul BFMTV.

 

Președintele francez Emmanuel Macron i-a mai spus  Vladimir Putin că a făcut o „greșeală majoră” în Ucraina , că se înșela cu privire la guvernul de la Kiev și că războiul va costa scump Rusia pe termen lung, a spus un oficial francez.

În apelul telefonic inițiat de Putin joi, liderul rus și-a reiterat hotărârea de a obține neutralizarea și dezarmarea Ucrainei, fie pe cale diplomatică, fie pe calea armelor, a declarat oficialul pentru Reuters.

„Nu a existat nimic în ceea ce a spus președintele Putin care să ne poată liniști”, a spus consilierul prezidențial francez, adăugând că Putin și-a reiterat „povestirea” că urmărea „deznazificarea Ucrainei”.

„‘Te minți singur’”, i-a spus Macron lui Putin, a spus oficialul. „‘Va costa scump țara voastră, țara voastră va ajunge izolată, slăbită și sub sancțiuni pentru o perioadă foarte lungă de timp’”.

Schimbul cu președintele rus, care a durat 1h30 conform președinției franceze, este al treilea dintre cei doi de la începutul invaziei Ucrainei de către armata rusă pe 24 februarie.

Sursa: Le Figaro, BFMTV , Reuters

Alte stiri din Externe

Ultima oră