Căutat prin INTERPOL, un român traficant de droguri a ucis un tânăr britanic, lovindu-l cu Bentley-ul care avea 110 km/h

16 Aug 2015
Căutat prin INTERPOL, un român traficant de droguri a ucis un tânăr britanic, lovindu-l cu Bentley-ul care avea 110 km/h
George Claudiu Albu, de 31 de ani, se află în custodia Poliței Metropolitane după ce, în ziua de  6 august, el a accidentat mortal un tânăr de 23 de ani, apoi a fugit de la locul faptei. Potrivit ziarului Obiectiv Vocea Brăilei, Albu este un traficant de Ecstasy. A fost condamnat la 10 ani de închisoare, iar de patru ani el se află în baza de date a Interpol.

„A fost dat în urmărire naţională în noiembrie 2011, iar mai apoi în urmărire internaţională, după ce Judecătoria Brăila l-a condamnat la 10 luni de închisoare, pentru infracţiuni la regimul rutier”, a declarat despre Albu agentul şef adjunct Camelia Bucur, de la Biroul de Presă al Poliţiei brăilene, pentru publicația citată.

Conform ziarului Obiectiv Vocea Brăilei, Albu face parte din primele grupuri "Ecstasy" din România, iar în 2007, el a fost condamnat la 10 ani de închisoare. Apoi pedeapsa s-a contopit şi s-a redus la jumătate, iar după executarea a două treimi din anii primiţi, a fost eliberat condiţionat. Pe numele lui Albu au existat nu mai puţin de şapte dosare penale, toate din 2006 şi 2007.

Potrivit ziarului londonez Evening Standard, interlopul deține un apartament de un milion de lire sterline în centrul Londrei și făcea furori în City, la volanul Bentley-ului său de 120.000 de lire sterline, pe care îl conducea, în timp ce asculta la maxim hip-hop.



Joi, 6 august a.c., Albu conducea automobilul său de lux în Notting Hill, când l-a lovit în plin pe Chris Jones, un tânăr grădinar de 23 de ani. Potrivit poliției, mașina puternică a românului, un Bentley GT Cupe, avea în jur de 70 de mile la oră (aproximativ 110km/h), informează www.ziarulromanesc.net. Imediat după accident, șoferul a stins farurile și a oprit muzica hip-hop pe care o asculta la maxim. Ȋnsă nu a oprit, pentru a vedea ce s-a întâmplat.

Evening Standard mai scrie că Albu a fost arestat în apartamentul său de un milion de lire sterline din  Paddington și a apărut în fața magistraților de la tribunalul din West London, fiind arestat preventiv pentru conducere periculoasă cauzatoare de moarte, conducere fără asigurare și fugă de la locul accidentului.



George Claudiu Albu  va fi adus din nou în faţa instanţei pe 25 august. (A.O)

Alte stiri din Externe

Ultima oră